Hoppa till innehåll

Två dårar

juli 29, 2010

Låt mig högtidligt få presentera två dårar: Mannen i mitt liv och undertecknad.
Gissa vad vi hittade på att göra idag på sommarens hittills hetaste dag med luften fylld av rök från öst? Just precis, vi satte oss i bilen och styrde kofångaren österut. Röken tjocknade och sikten minskade och svetten rann. Men vad gör nu det när vi får vara tillsammans ut på äventyr.
Nåja, lite ärende hade ju nog han förstås. Först fick han gå i sin affär i Pyttis. Där säljs bland annat verktyg från IKH. Men han fick inte sina axelnånting och inte heller handputsmedel, men däremot fick han skivor till vinkelslipmaskinen. Visst heter den så på svenska? Här talas nämligen enbart om rälläkkä.
Sedan fick jag två minuter på mig i en liten men naggande god garnaffär. Jag hade också ärende, men den där lila nyansen som barnens kusin I vill ha på sin basker tillverkas tyvärr inte längre. Men ändå kom jag  ju ut med en liten kasse med lite, lite garn i. Dock inte mera än 400 g bomullsgarn. Hälften vitt och hälften rött. Det är ju inte långt kvar till julen. 🙂

När den kommersiella sidan var avklarad var det dags för äventyret. Vi var lite dåligt rustade för vi hade varken vatten eller matsäck med oss och vi susade med fart förbi matstället. Jag fungerade mot min vilja som kartläsare. Vi hade dessvärre lämnat hem Astrid också. Avfärden var alltså abrupt och inte särdeles välplanerad.
Vi hamnade vilse på en rätt smal väg mitt ute i ingenting i Pyttis. Där stötte vi på en bil som landat på taket. Det var lite obehagligt polistejpen till trots. Allting från bilen låg ännu kvar på marken, även registerplåtarna var intakta. Undrar när den olyckan hänt?
Hur det nu var så hittade vi stället vi var ute efter, MEN vi var på fel sida av vattnet. Fram med kartboken och noggrannare studie av möjligheterna. Men inte läste då mannen i mitt liv kartan bättre han heller, för vi testade ännu två andra vägar innan vi på det fjärde försöket kom rätt. Men då hade vi kurvat ett varv via stora vägen. Och var vi hamnade får ni allt gissa. Enda ledtråden jag ger er nu är att det är den enda platsen i Finland, som har den här utrustningen. Det ni! 🙂

From → Ditt och datt, Fritid

2 kommentarer
  1. gilla permalink

    dårar….tycker ni låter helt normala…eller så finns det åtm. två dårar till..här hos mej 😉 var ni varit o irrat runt kan jag nog inte gissa mej till, tyvärr.

    • inges permalink

      Skönt att det finns likasinnade. För det mesta brukar vi ändå vara lite utrustade med åtminstone en vattenflaska eller två. Vi var till Strukaslussen i Pyttis. Det är Finlands enda handdrivna sluss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: