Skip to content

Vi är bra!

oktober 26, 2010

Hurra vad vi är bra i Norden. Enligt den välståndstabell som gjorts upp av tankesmedjan Legatum Institute, ligger Finland nu på tredje plats. Först ligger Norge och andra plats innehar Danmark. Stackars, stackars Sverige, som enbart är sjätte. Hur kunde det gå så för dem?
Sverige är alltså sämst i Norden.

Och till råga på allt är Finland det fjärde minst korrumperade land enligt Transperency International. Här ligger Danmark i topp, tätt följd av Nya Zeeland och Singapore. Finland har klättrat från en sjätte plats upp till nummer fyra.
Visst är vi bra, inte sant?

Annonser

From → Ditt och datt

2 kommentarer
  1. herbertsblog permalink

    Hej! Vi får ju hoppas att inte någon nation smitit undan dopingskontrollerna! Tvivlar en aning på trovärdigheten hos de två listorna. Men det ser onekligen bra ut med nordiska ögon. Mvh.

    • inges permalink

      Ja, det ser faktiskt bra ut. Tidigare i höstas var ju Finland redan världsetta på någon lista, kanske vi lite, lite grann vågar slå oss för bröstet i alla fall? Men det finns alltid saker att förbättra. Själv funderade jag ju lite över hur det där med okorrumperat land går ihop med alla valfinansierings- och jävoklarheter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: