Hoppa till innehåll
Tags

Glädje och sorg

januari 25, 2011

Under fredagen och lördagen gick jag igenom gamla digitala foton som finns utspridda både på datorn och den yttre hårddisken. Livet flimrade förbi med både glädje och sorg. Vissa händelser så häftiga att de kunde vara tagna ur en roman eller film. Sånt som liksom inte händer, tror man, förrän man själv står mitt i händelsernas centrum. Vemodigt var det också. Alla barnen har ju växt till sig rejält, gemenskapen med dem ändrat karaktär.
Bilder från soliga sommardagar, utflykter, kryssningar, födelsedagar, den lilla färgrika vardagen, en uppsträckt rekryt, en mckille, bilder från sjukhuset, brända händer, den svarta askan och förkolnade maskiner, bröllop, dop, konfirmation och begravning. Så mycket som hänt under de senaste åren . Ett under att vi orkat med utan att vare sig ta till flaskan eller duka under av sorg.

From → Ditt och datt

4 kommentarer
 1. Alice Bäckman permalink

  Jo,livet verkar ganska häftigt bara man ser bakåt i tiden på allt som har hänt! Då som man är inne i händelserna hinner man inte tänka så mycket.

  • inges permalink

   Så är det. På något sätt måste man ju skydda sig när man är mitt i olyckor och eländen, annars skulle man inte orka vidare.

 2. gilla permalink

  ja, det är allt tur och glädjerikt att man klarar av och orkar med så mycket utan att ducka under….tänk om man skulle väva en rya utav livets alla händelser, den skulle nog bli väldans färggrann, åtm. min skulle rymma alla färger.

  • inges permalink

   Ja, det är det nog och barmhärtigt att man lyckas glömma det svåra och sorgliga och kan gå vidare. Skulle vara underbart att väva in allting i en rya och få utlopp för sina känslor på det sättet. Men det ligger inte riktigt för mig, så det får någon annan sköta. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: