Hoppa till innehåll

Gårdagens bokfynd

februari 24, 2011

I går kom mannen i mitt liv hem med tre böcker från loppis. Och då har han ändå förbjudit mig att köpa en endaste bok till eftersom det inte finns utrymme för fler ryggar i det här huset. En av böckerna var en finsk vitsbok och den hamnade förstås direkt i ”det allra heligaste”. Nu skallar alltså skratten från toan när de som söker lättnad där, bekantar sig med den finska humorn från år 2000. Gissa vem som var på tapeten då av de finska politikerna?

Huckleberry Finns äventyr av Mark Twain hämtades också hem. Visserligen har vi väl en sådan redan i bokhyllan, men den här var från år 1943. Hör till serien Schildts ungdomsböcker.

Rena rama bokfyndet tycker jag att Topeliusboken, Prinsessan Lindagull och andra berättelser, är. Där hittade jag min favoritsaga, Björken och stjärnan. I sagoboken fanns en lapp med en nummer, som ledde till bookcrossing. Kul. Kanske vi skulle lägga upp det här konceptet både i Lovisa och Borgå också? Men var sjutton lämnar man böcker så folk vågar ta? Och var är böckerna trygga från snö och regn?

From → Litteratur

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: