Hoppa till innehåll

Påminnerskan

februari 26, 2011

I tisdags läste jag ut Anne Tylers adertonde roman, Påminnerskan. Ända sedan mannen i mitt livs militärkompis, dåförtiden bosatt i drottningsstaden, lade boken Restaurang Hemlängtan i min hand och sade:
– Jag tror du skulle gilla den här,
har jag varit fast. Jag gillar den lågmälda tonen i hennes böcker och beskrivningen av lite udda vilsekomna själar, som försöker komma tillrätta med vardagen. Lättläst, men med mycket att smälta. Tydligast kommer jag ihåg, förutom Restaurang Hemlängtan då, Arvet efter Danny och Utan bagage.

Påminnerskan handlar om Liam Pennywell, som blir av med sitt lärarjobb och i samma veva flyttar in i lägenhet i ett område som får hans anförvanter att rynka på näsan. Och mycket riktigt blir han sedan överfallen redan den första natten och vaknar upp på sjukhuset med en minneslucka. Boken handlar om hur han hanterar sin situation och försöker reda ut gamla tillkortakommanden och närmar sig en intressant kvinna med egna problem.
Tyler är bra på att beskriva relationer, men också på personporträtt. Man umgås ännu länge efteråt med figurerna.

From → Litteratur

2 kommentarer
  1. Det är bra att få boktips! Man fastnar lätt i samma spår utan att prova på andra författare. Lättja, antar jag. Nu skall jag kolla på biblos sidor om den här boken finns:)

    • inges permalink

      Jo, det är alltid bra med boktips. Eftersom jag lånat boken från Liljendal biblioteket måste den nog finnas i samlingarna. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: