Hoppa till innehåll

Vitsippor och klocka

maj 3, 2011

I söndags var vi ju då västerut, till vitsippornas stad:

Även om den officiellt ju numera heter Raseborg, så är det nog Ekenäs för mig. Dessutom tycker jag ju inte alls att det där vitsippsvapnet är dumt.
Det ger liksom en signal om att här finns en vänlig och varm stad. Inte konstigt då att svenskspråkiga pensionärer från huvudstadsområdet gärna flyttar hit.

I söndags var vi faktiskt ett litet varv ute på stan på sightseeing. Det är sällan vi gör sånt när vi är i väst och hälsar på. Men nu var vi då iväg och såg på klockan.
Värdparet visste inte riktigt vad den här var bra för mitt ute i en park, som jag tyvärr inte minns vad heter. Vet inte om värdarna hade riktigt koll på det heller.
Kan det vara en symbol för nånting? Men vad?

Mera begripligt är det här. Det vill säga lusten att göra det vackert och fint omkring sig och samtidigt glädja andra.

Och till sist en fågelhälsning till dottern: Vad är nu det här för fågel igen? 🙂 Den spatserade glatt och obekymrat på trottoaren.

From → Ditt och datt, Fritid

10 kommentarer
 1. Godmorgon!!
  Vilka fina foton!! Månne parken heter Ramsholmen..eller är det kanske ett annat ställe i Ekenäs. Intressant med den där klockan!!

  • inges permalink

   Tack. Den här gången är det jag själv som fungerat som fotograf. Nej, tyvärr är det inte Ramsholmen. Dit hann vi aldrig när värdarnas nyförvärv, en radhuslägenhet, också skulle inspekteras. Jag har alltid tänkt att jag skulle vilja se Ramsholmen i vitsippsblomningen, men det har inte blivit av. Ännu ska jag väl tillägga…

 2. emilia permalink

  Ja, ja det där är en gråkråka (som skulle ut och åka) och då är det säkert svartkråkor vi har här. Men säkert nog korpar också!

  • inges permalink

   Ha, ha, rimmet är ju bra, fast det kan ju hända att den kråkan skulle ut och bråka också. MEN dina ornitologiska kunskaper är inte på topp. Det här är ju en kaja och inget annat. Korparna är större och helsvarta. En svart fågel som är lika stor som en kråka är igen en råka. Ja, och så finns det förstås skator och vackert drillande koltrastar. 🙂

 3. Fina bilder. Det är härligt med saker man får inspiration av. Ekenäs är en vacker stad. Har tyvärr haft möjlighet att besöka den för sällan 🙂

  • inges permalink

   Tack. Håller helt med dig beträffande Ekenäs. Där är vackert. Måste nog börja planera in sightseeing i våra regelbundet återkommande besök där.

 4. Heidi permalink

  Parken är Skepparträdgården och klockan är ju nog på något sätt till minne för Helene Schjerfbeck, men mer insatt är jag nog inte 🙂

  • inges permalink

   Tack för hjälpen. Undrar varför en klocka liksom skulle symbolisera Helene S? Hmmm… Men vackert och trevligt är det i alla fall i Ekenäs.

   • Heidi permalink

    Det var så lite 🙂 kom på nytt snart igen så får vi gå till ramsholmen sen 🙂

   • inges permalink

    Tack det gör vi gärna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: