Skip to content

Besviken, så besviken

maj 17, 2011

Igår såg jag en kort stund på festligheterna från salutorget i Helsingfors. Och så besviken jag blev. Hallå, finländare, hur är det fatt med festkulturen? Varför ska det alltid, alltid råsupas? Ingen som är orolig för finlandsbilden, som nu kablades ut över världen?
Nåja, jag tänkte inte så mycket på den bilden heller. Men att jag är besviken på ishockeylandslaget som halvfulla står framför 80 000 närvarande + TV.  Vad ger det för bild åt de närvarande tonåringarna, som beundrar sina guldhjältar? Nä, fy sjutton. Spelarna visste ju att det skulle bli fest på torget och hade lugnt kunnat avhålla sig från det värsta sjöslaget och firat det i skymundan tillsammans igår kväll och i stället  varit nyktra igår vid hemkomsten.

Och så den där bedrövliga så kallade finska komikern som fjantade och klantade sig på scenen. Alltså, om man inte är rädd och om man har gott självförtroende behöver man INTE racka ner på andra. Det finns ingen humor alls i det. Nej, sånt är bara patetiskt. Och visar just på hur skraj och och svagt självförtroende Harjakainen egentligen har.
Tyvärr gör gårdagens festbeteende att guldmedaljsskimret bleknar. Men alla medaljer har ju en baksida, så även den ädlaste.

From → Ditt och datt

2 kommentarer
  1. Bra skrivet! Håller med till alla delar.

    • inges permalink

      Tack! Blev inte gladare av Jalonens kommentar i nyheterna nu i kväll. Han sade att alla barn och ungdomar ju har sett sina föräldrar fulla nån gång. Dålig bortförklaring tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: