Skip to content

Nån

juni 1, 2011

Känner ni till den där smått konstiga personen Nån, som tycks finnas överallt? Det är alltid Nån som lovar göra det ena eller andra. Det är Nån som förväntas sköta allt det som ingen annan ids eller som alla andra saligen glömmer bort. Den här Nån-figuren verkar finnas på alla arbetsplatser, men inte på en enda lönelista. Konstigt, inte sant?

Här i vårt hus är det Nån, som alltid ska ta det lugnt. Mannen i mitt liv har väntat i över 30 år på att få se den där Nån. 🙂
I dag skulle det alltså vara lugnt och fridfullt här på em, men hej och hå, inte blev det så.
En viss dam susade iväg idag efter att knappt ha hunnit hem och vända. Sedan snabba ryck och en tjurrusning genom mataffären med förhoppning om att nåt av det som slängdes ner i shoppingvagnen kunde duga till morgondagens middag. Men killarna i huset var inte särskilt ivriga på typ ost och fullkornsskorpor, så de tog sig in till stan på eget matinköp.

Nån i det här huset har INTE heller suttit lugnt hemma och virkat under kvällen. Nej, ack nej, det var ju säsongens sista simhallstur. 🙂 Och bra var det med motion, för jag har ätit kaka hela tre gånger idag. Först en jättegod gräddtårta med jordgubbar, ananas, röda och svarta vinbär vid terminsavslutningslunchen när vi firade en kollega, som lämnar oss och drar iväg till nya utmaningar. På eftermiddagen en smarrig ostkaka då ett bankkontor fyllde 60 och på kvällen pensioneringskaffe med gräddtårta i simhallen. Min kakkvot är full för lång tid framöver.

I morgon kanske den där Nån kryper fram och tar det lite lugnare? Ja, eller så int. 🙂

Annonser

From → Ditt och datt, Fritid

2 kommentarer
 1. mumsen permalink

  Har nog funderat, vem nån är och var nån bor, men nu kom svaret så behändigt. Ha det gott 🙂 Kramgnatt

  • inges permalink

   Tack, du med.
   Är det förresten inte det jag alltid sagt: Det är allmänbildande att läsa bloggar. Massor av saker man får reda på som man inte haft en susning om tidigare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: