Skip to content

Jag vägrar dö nyfiken

augusti 10, 2011

För dryga två veckor sedan läste jag den fantastiska boken Jag vägrar dö nyfiken skriven av Babben Larsson. Boken handlar om allt från små vardagsiakttagelser till de stora livsfrågorna. Insprängt i texten finns Babbens ljuvliga citat från hennes långa karriär, som stå-upp-komiker. Här ett exempel:
” Politiker är som IKEA-möbler; dom verkar så himla bra när man välja dem, men snart märka man att de fattes skruvar både här och där…”   Hotell Kramer, Malmö, november 1994
Ja, Babben håller ju på sin gotländska dialekt.

Boken är inte någon regelrätt memoarbok och trots kasten mellan då och nu tycker jag den fungerar riktigt bra och ger en inblick i hur det är att vara artist och berömd, men också en varm och generös människa. Hon skriver även om helt personliga våndor och tillkortakommanden. Babben har gått i den där kvinnliga duktighetsfällan och trott att man måste klara av allt. Ända tills hon gick i väggen och var tvungen att lugna ner sig. Hon har ett härligt språk, som är lätt att ta till sig. Hon skriver bra och delar frikostigt med sig av sin erfarenhet.  Det här är en bok att bli glad och stark av. Många av berättelserna är smått dråpliga, som då hon besökte läkaren på grund av sin onda häl och möttes av att det beror på övervikten, hon borde banta. Sen kollade han diverse värden bl a Babbens vilopuls som ligger på 40. Då blev han lite snopen. Babben ringde sin mamma, som genast kunde diagnostisera det onda till hälsporre.

Annonser

From → Litteratur

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: