Skip to content

Såg ni?

januari 4, 2012

Såg ni Ajankohtainen kakkonen special om de rumänska tiggarbarnen?
Jag kunde inte se på programmet till slut. Jag blev så arg, så vansinnigt arg. Samtidigt så full av vanmakt. Kan vi göra något? Vad? Hjälper det att låta bli att ge pengar till tiggarna? Tänker myndigheterna alls försöka sätta dit brottsligorna? Ska vi fortsätta gömma huvudet i busken och tassa på i ullstrumporna?

Annonser

From → Ditt och datt

4 kommentarer
 1. livetsmeningar permalink

  Nu borde jag vara tyst som inte sett programmet, men visst känns det svårt att gå förbi där dom sitter och tigger på gatan…och ännu värre när barn satts ut för att tigga!
  En ung kille sa en gång att han ska ta termos med kaffe med och hälla i kaffe i deras kaffemugg (som de alltid har). Lite elakt, men tillika förstår jag… 😉

  • inges permalink

   Programmet handlar om hur tusentals barns skeppas över till London för att tigga. De får ungefär 500 pund/dag och de som ”äger” de här barnen, brottsligorna, lever i lyx och överflöd i Rumänien. Till saken hör att de dessutom lurar socialsystemet och håvar in lite mera pengar via barnbidrag mm. Det är BBC, som har gjort dokumentären.
   Jag förstår den där killen för när jag är i Helsingfors får jag lite samma känsla, dvs jag skulle hellre ge havregryn, frukter och konserver åt tiggarna.

 2. Jag såg inte programmet men det är bra att nån gång reagera så som du gör, att bli ARG. Men så kommer ju vanmakten, som du säger, vad kan man göra? Man skulle ju ofta vilja göra nåt mer konkret, men det brukar stanna vid att man ger slantar till insamlingar…så där enkelt sagt.

  • inges permalink

   Det är så, vanmakt leder till nån sorts halvmesyr, men bättre så än inget alls.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: