Skip to content

Priset för ett liv

maj 18, 2012

Igår blev jag färdig med thrillern Priset för ett liv skriven av Ulf Adelsohn och Olov Svedelid. Kändes riktigt bra att ta en liten mellanbok efter den där afrikanska tegelstenen.
Boken handlar om kommunikationsministern Jan Angel och vad som händer när hans son Gustaf, sex år, blir kidnappad. Vi får dels följa med vad som händer med föräldrarnas inbördes relation, men också hur polisarbetet framskrider och vad som händer i statsborgen. Parallellt med detta får läsaren ta del av kidnapparens tankar.

Här finns egentligen uppslag till många olika historier. Att det blir så här mycket gör att boken spretar lite. Och det är också svårt att riktigt veta vad författarna vill. Sedan har ju tiden och världen obönhörligt gått om terroristtemat. Boken är från år 1991, så då var terrorattacken på Manhattan inte ännu ett faktum. Författarna ger ett bra porträtt av både Angel och kidnapparen. Politikernas och polisernas jobb är också bra beskrivna. Någon litterär höjdare är boken däremot inte. Med en hel del skriv- och grammatikfel känns det som om boken kommit till i en hast utan att någon korrekturläst ordentligt.

Annonser

From → Litteratur

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: