Skip to content

Ekenäs tur-retur

maj 1, 2013

Har idag varit på en liten tripp till Ekenäs. Gratulerat nästäldsta ättelägget, som idag uppnått en ålder av 29 år. Konstigt, har jag plötsligt blivit gammal?
Trevlig samvaro, sammanstrålade med alla fyra söner. Två hade mannen i mitt liv och undertecknad med sig i Adam-plåtlådan och de andra två bor i Ekenäs. Nästa vecka blir det kalas hos dottern, som till all tur bor lite närmare.
Verkar som om kommunsammanslagningen i väst fortfarande ger en del huvudbry å ena sidan. Å andra sidan tyckte tenalaborna att de har det bra. Men de gick ju samman med Bromarf redan för länge, länge sedan, så de är vana. Och om du har jobb, vuxna barn och är frisk, så utnyttjar du ju inte många kommunala tjänster, i synnerhet om du inte heller läser eller är intresserad av mi- eller kulturverksamhet. Då är det enda du hoppas på att det trevliga servicehemmet får vara kvar när det är dags för dig själv att flytta dit. Låter jag krass? Nåja, då hörde ni inte tenalabon. Det var mycket han inte brydde sig om eftersom det inte drabbade honom personligen. Antagligen är det många som resonerar så?

När vi körde på byvägen hem mötte vi mannen i mitt livs småkusin och stannade artigt bilen och önskade en glad fortsättning på Valborg.
– Ni har varit länge borta. Vi såg er på förmiddagen, sade hon.
Tala om social kontroll på landet! 🙂

Annonser

From → Ditt och datt, Fritid

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: