Skip to content

Bortom sanningen

juni 15, 2013

Deckare nummer två som jag hann med i maj är, håll i er nu, också en Anne Holt-bok: Bortom sanningen. I pocketupplaga kom den ut år 2004.
Boken rivstartar med att en herrelös hund kalasar på ett lik. I en fashionabel våning i Oslo hittas ett förmöget par och deras äldsta son mördade. Undan för undan nystas en trasig familj och deras inbördes relationer upp. Att vara rik är inte lätt det heller. Samtidigt som detta pågår har kriminalkommissarie Hanne Wilhelmsen egna relationsproblem att tampas med. Hennes kontakter till sin egen familj är minst sagt trassliga. Hon gick inte ens på sin pappas begravning. Hennes sambo Nefis vill ha barn…

I boken finns många potentiella mördare, så här är det svårt som läsare att med säkerhet veta tills Hanne inser sammanhanget och mordgåtan tar en annan riktning. Hur upplösningen blir ska jag inte avslöja här. Om ni har läst er Holt så vet ni ju hur det gick för Hanne.
Holts styrka ligger utan tvekan i personporträtten. Den här boken är mera spännande än den förra jag läste. Ibland funderar jag dock hur poliser med så mycket problem, som deckarhjältar tenderar att ha, alls kan jobba.
Mycket nöje med boken i hängmattan!

anne_holt-bortom_sanningen-beg-pocket-600x600

Annonser

From → Litteratur

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: