Hoppa till innehåll

Den du inte ser

juli 3, 2013

Under midsommarhelgen hann jag avverka ännu en deckare, Den du inte ser av Mari Jungstedt. Det här är hennes debutbok och hon lyckades ju riktigt bra för det har blivit många böcker efter det.

I Visby är det försommar och turistsäsongen i antågande då Helena Hilleström hittas brutalt mördad på stranden dagen efter en fest, som slutade abrupt när pojkvännen slog henne. Detta är alltså upptakten till intrigen som följer. Även småbarnsmamman Frida Lindh hittas snart mördad på ett liknande sätt. Paniken sprider sig och pressen på polisen blir hård. Turistnäringen kan inte ha en massmördare på fri fot. Ingen vågar ju semestra på Gotland om inte gärningsmannen fås bakom lås och bom. Etter värre blir det när även ett tredje kvinnooffer hittas på midsommaraftonen.

I den här boken får vi bekanta oss med kriminalkommissarie Anders Knutas och hans stab. Vi får också bekanta oss med journalisten Johan Berg, som ibland ligger steget före polisen och ofta har mera uppgifter än Knutas vill att ska gå ut i etern. Dag för dag får vi följa med fallet och insprängt finns gärningsmannens tankar och göranden. Offrens livshistoria nystas upp och spänningen tätnar. För läsaren är det intressant att följa med polisens arbete, som här är bra och trovärdigt beskrivet.
En riktigt bra deckare att läsa på stranden. Men obs! Ni kommer inte att kunna vakta simmande barn samtidigt.

47-den-du-inte-ser

From → Litteratur

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: