Hoppa till innehåll

Inget Husis!

december 2, 2013

Aaaargh, inget Husis till frukosten idag. Omedelbums ringde jag till servicenumret som på felfri svenska sade att tidningen uteblivit på grund av problem i tryckeriet, så nylänningar och Åbo får snällt vänta på sitt exemplar till i morgon. Jag trodde redan att poststrejken brutit ut. Den strejk som hittills fått mig att avstå från att knåpa ihop julkorten. Tänk om de inte går att skicka i tid till julen sedan? Man kanske ska åka runt och leverera dem personligen? Och när skulle jag hinna med det? Hmmm…

Och så ringde mor min. Hon hade varit utan el sedan klockan 23 igår kväll och nu började hon smått fundera hur det skulle gå med kylvaror och innehållet i frysen. Hon hade vakat ända till klockan 04 i morse. Hon var rädd, tänk om halva taket skulle blåsa bort, som det gjorde för något år sedan i augustistormen.
Efter klockan 11 idag ringde hon igen och var strålande glad. Nu hade hon fått tillbaka elen och kunde småningom börja koka morgonkaffe. Temperaturen i huset hade krupit ner till 18 grader och hon frös. Där ser man, det gäller att ha vedspis i köket så man klarar sig i alla väder. Hur ska jag kunna avstå från min?

Det som retade både oss här hemma igår och mor min är det att vägbelysningen strålar och fungerar trots elavbrotten. Morrr! Är det meningen att vi ska ta vårt pick och pack och gå och sätta oss under de där lamporna?

From → Ditt och datt

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: