Hoppa till innehåll

Död joker

januari 3, 2016

Kriminalromanen Död joker är skriven av Anne Holt. Hon är utan tvekan en av Norges deckardrottningar. Det här är en bok ur den tidiga produktionen, den utkom i pocketversion på svenska år 2001. Så här har jag ännu inte hunnit tröttna på kriminalkommissarien Hanne Wilhelmsen. Dock funderar jag nog lite över hur hon alls kan fungera som utredare med sin ständiga huvudvärk, stora irritation, en sambo som är dödssjuk och till råga på allt en barndom hon upplever som olycklig.

Boken börjar med att den framgångsrike chefsåklagaren Sigurd Halvorsruds hustru hittas död i parets hem. Hon är mördad. Huvudet har skilts från kroppen och den enda som varit hemma i huset vid mordtidpunkten är maken. Han blir huvudmisstänkt i fallet. Sakta nystas diverse ledtrådar upp och allting är inte riktigt det som det ser ut att vara. Många saker sker samtidigt på olika plan och som läsare undrar man hur det ska gå. Är han skyldig? Eller finns det en annan mördare? Hur ser sanningen ut i det här mordfallet?

Holt skriver bra och inkännande. Hon hör till de kvinnliga deckarförfattare jag gärna läser.

Spännande läsning minsann. Perfekt för jullovet. Det som tar slut imorgon. Nu är det tillbaks till grottekvarnen som gäller. Men efter imorgon är det ledigt några dagar igen. Så jag borde ju nog hinna läsa lite till.

död_joker

From → Litteratur

One Comment

Trackbacks & Pingbacks

  1. Snöjungfrun | ingescyber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: